Anbefalinger til julelæsning: 14 gode bøger hele familien kan hygge sig med Læg en kommentar

LET IT SNOW af JOHN GREEN, LAUREN MYRACLE & MAUREEN JOHNSON
I Let it snow af John Green, Lauren Myracle & Maureen Johnson har tre forfattere skrevet tre magiske julehistorier, hvor hver forfatter har skrevet en historie med hver deres personer og handling, men i fortællingen flettets deres historier sammen, og det er ret hyggeligt. De tre historier er fyldt med humør, varme og små fortællinger om venskab, julen og kærlighenden, der kommer, når man mindst venter det. Sproget i bogen er dejlig humoristisk og letlæselig, hvilket gør bogen perfekt at læse i december måned med et lunt tæppe og en kop te.

Læs mere om bogen

Anbefalet af: Marie Samuelsen
Blog: www.laesehestens.dk

ET JULEEVENTYR af CHARLES DICKENS
Selv har jeg efterhånden fået opbygget den tradition at læse et kapitel hver søndag i advent, samt et selve juleaften. Det er en rigtig hyggelig måde at fejre advent på. Jeg elsker Dickens sprog, og jeg bliver aldrig træt af den samme gamle historie. Tværtimod. Julen handler jo mange gange om traditioner og genkendelse. Det er den perfekte bog til at komme i julestemning af.

Læs mere om bogen

LØVEN, HEKSEN OG GARDEROBESKABET af C. S. LEWIS
Den er som sådan ikke en julebog, men en bog sat i et vinterlandskab og med den klassiske Narnia fortælling. Jeg synes, der er noget virkelig hyggeligt over det fine vinterlandskab, der bliver beskrevet, og det bringer mig altid lidt i julestemning, når jeg læser om det. Skæret fra lygten, den knasende sne og de smukke fyrretræer.

Læs mere om bogen

JUL I BULDERBY af ASTRID LINDGREN
Astrid Lindgren er altid et hit at læse højt, og til juletid er min anbefaling Jul i Bulderby. Det er en rigtig hyggelig julefortælling, som hele familien kan være samlet om. Der er nostalgi og gensynsglæde til de voksne, når vi følger alle børnene, f.eks. Lasse og Bosse. Til børnene er der den helt rigtige julestemning, som jeg garanterer for vil sprede glæde og underholdning.

Læs mere om bogen

DASH AND LILY’S BOOK OF DARES af RACHEL COHN & DAVID LEVITHAN
Til den læser, der godt kan lide en sød kærlighedshistorie, er min anbefaling helt sikkert Dash and Lily’s Book of Dares af Rachel Cohn og David Levithan. Det er en bog, der er virkelig god til at sætte stemningen, og den oser bare af sød musik og jul. Den handler om Dash og Lily, der skriver til hinanden i en bog, som står skjult inde i en boghandler. Samtidig handler den om at være alene i julen, men det bliver aldrig rigtig sørgeligt, for det er fortalt på en rigtig fin måde. På alle måder en god og hyggelig bog.

Anbefalet af Irene Elisabeth Jensen
Blog: www.boghunden.dk

PETERS JUL af J. KROHN
Jeg elsker bøger om den gamle jul, altså jul i gamle dage, og denne bog er så hyggelig med de fine illustrationer. Det gamle sprog gør det bare endnu mere hyggelig. Det sætter virkelig en stemning op til julen. Jeg glæder mig til at læse den igen i år.

Læs mere om bogen

SILLE OG HYGGENISSERNE af LAILA LILDBALLE NEBEL
Jeg læste den sidste år og var så begejstret for den, fordi den er alt det, jeg elsker allermest ved julen. Der er nisser og familiehygge, når det er bedst. Jeg elsker denne bog for dens tro på nissernes eksistens i julens ånd. Der er bare ikke noget bedre. Den giver god julestemning.

Læs mere om bogen

JULEFUGLEFLET af LARS HOLMSTED
På Viborg Bibliotek så jeg noget af deres julepynt. De havde udstillet nogle julehjerter, der var flettet som fugle, og de var så smukke og inspirerende, så I år vil jeg prøve denne bog for at se, om det kan lade sig gøre for mig også.

Læs mere om bogen

Anbefalet af Bjørg Pipaluk
Blog: http://www.pipalukbooks.dk/

JULEBESTIARIET af JOHN KENN MORTENSEN OG BENNI BØDKER
John Kenn Mortensen og Benni Bødker blev trætte af julelys og fintindpakkede gaver og fandt i stedet 24 julemonstre frem fra de mørke hjørner og kældre. Det er ikke for sarte sjæle, når vi bliver introduceret til Kallikantzaroi, Grýla og Perchta. (Fra 9 til 101 og et halvt år – hvis man er ældre risikerer man at dø før tid af ren skræk).

Læs mere om bogen

JULEMANDENS DØD af KENNETH BØGH ANDERSEN
Kenneth Bøgh Andersen har også valgt en mere blodig tilgang til julekalenderen. I 24 skrækindjagende kapitler får vi en grum historie, hvor julemanden dør d. 1. december, hvilket får grusomme konsekvenser både i nisseland og i vores verden. (Fra 9-11 år alt efter modig man er, og hvor glad man er for julemanden).

Læs mere om bogen

DOKTOR PROKTOR REDDER JULEN…? af JO NESBØ
Voksne kender måske bedst Jo Nesbø fra hans brutale voksenkrimier, men han skriver også hylende morsomme børnebøger – helt uden mord. Til gengæld er der en vampyrgiraf i et kukur, og hvor ofte ser man det? Kom med på et eventyr for at redde julen fra Hr. Thrane, som vil tage patent på julen, sammen med Lise, Bulle og Doktor Proktor med kun en smule tidssæbe og en hel masse pruttepulver til hjælp. (Fra ca. 6 år og til ungen forlader stuen når du læser højt).

Læs mere om bogen 

Anbefalet af Kathrine Pachniuk
Blog: www.bibliotekattensboeger.com

DET FØRSTE JULEEVENTYR/HISTORIEN OM JULEMANDEN af BENT HALLER
En hyggelig billedbog og roman om to grønlandske børn og eventyret om, hvordan Julemanden kom til verden, om den første nisse og om, hvorfor forældre blev Julemandens hjælpere verden over. Der er mange gode detaljer om grønlandsk mytologi og historie, og pointerne omkring, hvordan julemand, nisser, og julegaver er opstået er gennemtænkte og virker logiske. Man får en “nå ja, sådan må det være”-følelse.

Anbefalet af Bjarne W. Andresen
Blog: www.bjarnewandresen.dk

JUL PÅ STONE CROSS MANOR af LISA KLEYPAS
Lisa Kleypas er en af de absolut bedste indenfor historisk kærlighedshistorier og Jul på Stone Cross Maner er ingen undtagelse. Hvis man elsker den historiske periode fra Austen tiden, med smukke kjoler, baller og galante mænd, så er det her et must jule-read.

Læs mere om bogen

Anbefalet af: Karin Hald
Blog: www.skrivepulten.com

VINTERSOLHVERV af ROSAMUNDE PILCHER
Flere af Rosamundes bøger emmer af julestemning og hygge. Det foregår som regel enten i Cornwall eller i Skotland, og der er oftest noget gammelt herresæde og meget britisk traditionelt inde over. Især romanen Vintersolhverv har julehygge-potentiale. En gruppe mennesker finder hinanden på trods af udfordringer, og det er både hjertevarmt og underholdende.

Læs mere om bogen

Anbefalet af: Julie Arndrup
Blog: www.thejulesrules.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *