Overvejelser og muligheder som debuterende, selvudgivet forfatter Læg en kommentar

Dagens gæsteblogindlæg er skrevet af Mathias L. Magnussen

Når man påtager sig rollen som selvudgivet forfatter, påtager man sig alt ansvar; korrekturlæsning, deadlines, markedsføring og budget. Med alle disse bolde i luften kan det være en enorm hjælp at bruge de adskillige værktøjer, der allerede eksisterer. 

Jeg udgav for nyligt min første roman, When I Am King. Bogen omhandler en Sydafrikansk sekt, og følger oplevelserne af et medlem, der bliver inviteret til at blive en del af en dedikeret kerne. Det var en enormt sjov og spændende process, og det var et værk, jeg nød at arbejde med hele vejen igennem. Jeg havde en masse tanker, ideér og forventninger, og jeg kunne næsten ikke vente med at dele mine tanker og historier med alle der ville lytte. Som forfattere har vi én formel opgave, i min optik, og det er at være stolt. Når vi sætter vores navn på, og sjæl i et værk, gør vi det, fordi vi oprigtigt ønsker vores læsere en behagelig, spændende og tankeprovokerende oplevelse. Det er, tro det eller ej, den nemme del. Hvis man af ren natur ønsker at dele historier, kommer det ikke som en udfordring at sætte tanker på papir, eller et Word dokument, for den sags skyld.

Men der er en praktisk vinkel af at være forfatter; en fuldendt historie kan virke færdig, men den centrale del i at fabrikere en bog er kun en lille del af hele processen. En bog skal have et fangende cover, skal printes og optimeres, og skal læses igennem. Den luksus har en forfatter, der er tilknyttet et forlag heldigvis, og at lægge de praktiske opgaver over til professionelle sparer forfatteren tid, penge og frustration. Så heldige er vi sjældent, når vi vælger at udgive selv.

Men det er ikke et håbløst projekt. Gennem internettet har det aldrig været nemmere at få en bog trykt og markedsført. For danske forfattere er en af de bedste værktøjer SAXO Publish, en gren af bilforhandleren SAXO, der modtager og printer bøger for en fornuftig pris og i høj kvalitet. Jeg modtog min første kopi af min bog, When I Am King, blot halvanden uge efter bestilling, og selvom coveret var slattent, korrekturlæsningen var ikke-eksisterende, og de første sytten stavefejl gnavede i sjælen, så var der ingen større tilfredshed end at holde sit eget værk i hånden.

De praktiske værktøjer fra SAXO Publish er ligeud og brugervenlige. Det er så simpelt som at overholde nogle få regler om antal sider, upload af pdf-filtyper og en nem gennemgang af dit materiale. Derefter er du igen på egen fod, og kan bestille dit værk. Mange forfattere vælger at lave deres eget bogomslag, med blandede resultater. Jeg mener personligt, at der er rigelige muligheder for at købe fantastiske bogomslag til ingen penge, nemmest af alt via. Fiverr. Fiverr er en service for freelancere og selvstændige, hvor man nemt og billigt kan bestille et online produkt som billederedigering, lydoptagelse, programmering og endda korrekturlæsning.

Indtil drømmen om en kontrakt med et kæmpe forlag der slår din karriere som anerkendt forfatter igang går i opfyldelse, er der ingen bedre måde at snuse til miljøet end at tage eventyret i egen hånd, som en god forfatter altid skal. Selvom hjælpen fra venner, familie og måske endda læsere er uerstattelig, er de services der ligger tilgængeligt for selvstændige forfattere dine bedste venner, når dagen er omme.

Dette indlæg er min personlige tak til SAXO for deres publish service, deres fornuftige priser, deres fantastiske kundeservice, og deres evige tålmodighed og generelle eksistens. Tak!

Saxo Publish: publish.saxo.com/‎
Fiverr: https://www.fiverr.com/
Min debutroman: https://www.saxo.com/dk/when-i-am-king-english_mathias-l-magnussen_paperback_9788740946499

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *